За GCN
Информация

"Глобъл Комюникейшън Нет" АД (GCN) е бързо развиваща се телекомуникационна компания. Тъй-като разчитаме на собствена оптична мрежа от 3200 км., ние имаме възможноста да свържем всеки голям град в България с най-големите световни телекомуникационни центрове.

GCN ще продължава да разширява своята мрежа, както и да подобрява качеството и разнообразието на услугите си. По този начин можем да предложим иновативни, високо-технологични решения на нашите клиенти. Така ние повишаваме конкурентноспособността си и следваме нашата стратегия за непрекъснат разтеж (в и извън България). Друга наша цел е да ангажираме повече високо-квалифицирани професионалисти.

История

2006
Фирмата е създадена през 2006 г. от група стратегически инвеститори, които споделят стремеж да направят GCN най-голямата и просперираща телекомуникационна компания. Първоначалният брой служители беше 35, разположени в главни градове на България - София, Варна, Бургас, Хасково и Шумен. В края на 2006-та GCN получава лиценз от КРС (Комисия за Регулиране на Съобщенията),, като по този начин легализира всички предлагани услуги, като трансфер на данни, Интернет, пиъринг и др.

2007
През 2007-ма GCN подава необходими документи за получаването на "войс" лиценз. Бъдещите планове включват увеличаването на персонала до 50 човека. Хора, които отговарят на клиентските изисквания за предлагане на качествени услуги.

2008
GCN придобива индивидуален лиценз за осигуряване на телекомуникационни услуги и телефония, чрез фиксирана мрежа. Новопридобитият лиценз за фиксирана телефония повишава конкурентноспособността на GCN и компанията става един от лидерите в телекомуникационния пазар на България.

2009
От октомври 2009, GCN има нов собственик - Г-н. Димитър Ангелов. С идването си, г-н Ангелов инвестира над 4 милиона лева в развитието на мрежата, което включва и "ъпгрейд" към вече наличната мрежа до Nx10 Gbps до всички регионални градове на страната. Общата дължина на мрежата също се увеличава, като тя вече е 3200 км.